Menu

Privileged Penthouse | Milkbottle

Privileged Penthouse

Guestroom; Antique bed & wooden cabinet, which Paul inherited from his uncle Henk & aunt Dina.
Bedspread cover from Colorique, multi coloured stripe woven carpet from Guatemala. Big oil painting of a vase with a bouquet of carnations above an antique cabinet, painted by Jeannette Slager, family member of the well-known painter family from the urban Vught, the Netherlands. Oil painting of a woman in embroidered blouse was painted by another member of the Slager family. Wallpaper is from Gezusters Priem, Gent, Belgium Flanders.

Margot, Paul & their dog Janus live in this penthouse with a spectacular wide view over the city. Their penthouse is privately built on top of a 6-floor building, which was originally designed by the architect J.B. Ingwersen in 1961 and inspired by the Unité of Habitacion of the renowned French architect Corbusier. J.B. Ingwersen used to work for the well-known ´Bureau C. de Geus´. This building is also known as ’the Autopon Building’ since it was initially financed and constructed by ‘Pon Automobielen’, the Dutch importer of the Volkswagen automobile. As of today, the scale as well as the spot of the Autopon Building marks the borderline of the old city of Amsterdam and the neighbourhood ‘New West’. The architect Frank Brouwers planned a full-scale new layout, with structural changes & new divisions. He succeeded wonderfully in creating one home out of the former two segregate tenements, leaving all concrete ceilings authentic.

View from guest room to kitchen. Oval table in scrapwood & wooden chairs were designed by Piet Hein Eek. Margot herself has selected the color combinations of the wooden boards of the scrapwood table at Eek’s Studio.
Big spot lights above the table are originally from the Olympic Stadium of Amsterdam.
View from guest room to kitchen. Oval table in scrapwood & wooden chairs were designed by Piet Hein Eek. Margot herself has selected the color combinations of the wooden boards of the scrapwood table at Eek’s Studio. Big spot lights above the table are originally from the Olympic Stadium of Amsterdam.
The kitchen is designed by Frank Brouwers and is especially constructed as a rough kitchen diner suited for family dinners and a comfortable living space for their grand children.
The kitchen is designed by Frank Brouwers and is especially constructed as a rough kitchen diner suited for family dinners and a comfortable living space for their grand children.

Images: Wilfried Overwater and Rosalisa via Taverne Agency. Bedspread: Colorique. Painter Jeannette Slager. Dining room chairs  and oval scrapwood dining table by Piet Hein Eek

More Interior
Prisca
Interior

Home is where the art is

“This isn't a house, it's a gallery, where I can admire my wife's work" says Hanock »
Interior

Ali Griffith's Sydney Home

A generous family home that draws inspiration from its laidback beach-meets-city surrounds »
Mudgee
Interior

Permanent Campsite

A tower on a remote Australian sheep station, accessible only by horseback, is the ultimate escape »