Menu

Cottage at Coal Cliff | Milkbottle

Cottage at Coal Cliff

The fireplace was opened up so that rooms on either side could benefit from the warmth.

Coal Cliff, a hour drive from Sydney, a small seaside township where Paul Ridgway and Marc Sassella found a perfect cottage which they made their home. With a hectic work schedule and the demands of a city lifestyle they wanted a place to let off steam and relax. It is a classic Australian fibro beach house built in the early 1940’s. It was full of surfies, pizza boxes, mis-matched furniture and wetsuits. The eastern wall faces the ocean. It used to have boxy little rooms but according to Paul and Marc ” there’s no point in having lots of little rooms when you’ve got a specular view. They decided to make it more spacey and liveable. “It’s a place where a wet dog full of sand can jump on the sofa and you’re not going to freak.”

 

 

A group of paintings in a corner of the bedroom includes an Eastern Rosella painted by Ridgway and a pair of hand-coloured 18th century marine engravings. Three white glass pendant lights hang above a dining table made from old parquetry floorboards. Rush–seated country chairs were bought in France, and the 17th century buffet displaying sparkling glassware is also French.
left A group of paintings in a corner of the bedroom includes an Eastern Rosella painted by Ridgway and a pair of hand-coloured 18th century marine engravings.
right Three white glass pendant lights hang above a dining table made from old parquetry floorboards. Rush–seated country chairs were bought in France, and the 17th century buffet displaying sparkling glassware is also French.
A streamlined kitchen was important for Ridgway, a keen cook who entertains most weekends, especially as the space is open to view from the living and dining rooms. Pots and pans hang from a bar on the ceiling and an open rack displays crockery, leaving bench tops in stainless steel and Arabiscato marble clear.
A streamlined kitchen was important for Ridgway, a keen cook who entertains most weekends, especially as the space is open to view from the living and dining rooms. Pots and pans hang from a bar on the ceiling and an open rack displays crockery, leaving bench tops in stainless steel and Arabiscato marble clear.

The fibro beach house has enviable views of the escarpment and ocean. Exterior walls are painted black to meld into deep green foliage and dark trunks of the bushland.

Mikkel Vang via Taverne AgencyPaul Ridgway and Marc Sassella

More Interior
Interior

Vintage Chic Xmas

Get inspired by this eclectic vintage-chic decor for your Christmas dinnertable »
Interior

A spacious loft in NY

Italian design maestro Piero Lissoni must be one of the busiest men in the world »
Winter lunch Lyn
Interior

Winter lunch with friends

There's nothing quite like sitting around with friends over a delicious meal »