Menu

Can Caterina | Milkbottle

Can Caterina

Cate Watts

In “Can Caterina” everything seems light, carefree and summery, the whole atmosphere is determined by a relaxed country house feeling. The finca is not a century-old building, but was planned by Cate Watts. In 2009 she founded her company Urban Village Design in London and specialized in the renovation of old buildings. Therefore, the Ibiza project, the construction of a new house, was a real challenge for her: “From a design point of view, the most time-consuming task for me has been to lend comfort to the modern and very simple house,” says Cate Watts. “Besides, although the house is supposed to be in Ibiza, I did not want to imitate a traditional finca.” The result is a single-storey structure that seems to be made up of white cubes. The ensemble nestles in the hilly landscape near the village of Santa Gertrudis. The relationship with nature is perceptible in every room: large panorama windows flood the interior with light. In most cases they can be postponed so that you can step straight out of the rooms into the garden. For the interior Watts has focused on natural materials: “In order to achieve an organic feel and to give the house a soul, I have used stone, wood and lime plaster,” she explains. In addition, she has worked mainly with local craftsmen. This allowed the creative to ensure that the house is thoroughly individual and nothing like off the peg. Even the built-in furniture, many of the freestanding furniture and the doors and windows were designed by Cate and made on the island. The themes of nature and design indicate the quiet tone of the holiday home, which fluctuates somewhere between bohemian nonchalance and Scandinavian minimalism – an extremely pleasant hideaway.

large panorama windows flood the interior with light many of the freestanding furniture  were designed by Cate and made on the island
left large panorama windows flood the interior with light
right many of the freestanding furniture were designed by Cate and made on the island
the quiet tone of the holiday home fluctuates somewhere between bohemian nonchalance and Scandinavian minimalism large window above the kitchen sink
left the quiet tone of the holiday home fluctuates somewhere between bohemian nonchalance and Scandinavian minimalism
right large window above the kitchen sink

Images and words by Sabrina Rothe via Taverne Agency

Urban Village Design

More Interior
Poetry World
Interior

Poetry World

Living with nature can be achieved in different ways. One of the best ways to connect earth Mother. »
Autumn
Interior

The still melancholy of Autumn

Get inspired by the beautiful colored leaves and Autumn harvest »
De Ruiter
Interior

Apartment in South London

Lovely blues and pops of colour in this apartment »